Utskriftsvennlig versjon

Sand, Øivind

Publisert: 04.10.2017 Saken oppdatert: 07.10.2017er født 1935 i Fredrikstad og bosatt på Vesterøy på Hvaler. Han er selvlært som kunstner, men har bygget seg opp som en anerkjent maler og grafiker med stor produksjon. Øivind har tegnet og malt siden han var guttunge. Han lærte av sin far som var en dyktig tegner, og han lærte senere opp sin sønn - Vebjørn. Uten en formell utdannelse har hans største læremesteren vært selve livet. Hans mange roturer gjennom skjærgården på Hvaler med penselen har etterlatt seg spor i valg av motiver og stemninger. Med et dristig formspråk og en sterk koloritt lar Øivind skjærgården stige opp av bølgene .

 

Sand, Øivind

Øivind har i mange år vært lidenskapelig interessert i geometri, og han bygget den endelige modellen til sønnen Vebjørns Keplerstjerneprosjektet på Gardermoen. De geometriske formene kan også øynes som strukturer og mønstre i bildene hans. Han har vært med på å overføre denne glemte tradisjon til Norge med byggingen av de såkalte platoniske og arkidediske romlegemer. Øivind har også ofte brukt geometriske former etter radiolarier (kiselskjeletter av algeskapninger i havet) i sine bilder. Med en uvanlig lidenskap for geometri, er Øivind en avholdt foredragsholder i geometri hvor han går over grensen til den fjerde dimensjon og inn i det ikke-orienterbare rom.

Øivind har i mangel på formell utdanning flere studiereiser bak seg, han har deltatt på ulike separat- og kollektivutstillinger

Han er innkjøpt av Det Nordiske Akademiet (Sverige), Gjensidige, Saga hotell, Kreditkassen, Hvaler kommune, NRK-Østfold og Titan fagforening.


 
                       Fiskere 3           Sofia-katedralen i Novogrod
   

 

 

 

 

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor