Utskriftsvennlig versjon

Sand, Vebjørn

Publisert: 04.10.2017 Saken oppdatert: 07.10.2017er født i 1966 i Bærum. Han har sin utdannelse fra Statens kunstakademi i Oslo, Kunstakademiet i Praha og The Art Students League of New York. Han har vært elev av malerne Walther Aas, Rolf Schønfeldt, Ronald Sherr, Peter Cox og Michael Burban.

Vebjørn Sand (f. 1966) er en av våre mest folkekjære kunstnere og fremste figurative malere. Han bor og jobber i New York, hvor han åpnet Gallery Sand sammen med sin bror Aune Sand og Marianne Aulie.

 

 

Sand, Vebjørn

”- Mine bilder avhenger også av hvor sulten jeg er. Å male handler i bunn og grunn om en rytme som sitter i ryggraden. I tillegg må man bygge opp en sannhet, en alternativ indre verden, at det du driver med er mer interessant enn alt annet. Du må erkjenne deg selv i verden, ha et svar på spørsmålet: Hvorfor gjør jeg dette her? ” 

Sand har et brennende ønske om å få oss mennesker til å se, og kanskje aller mest til å våkne opp fra likegyldigheten, for aldri å glemme viktige hendelser i vår nære historie. Den kjente amerikanske kunstkritikeren Donald Kuspit beskriver Sand bilder som en enorm bragd fra et malerisk perspektiv. 

I Norge er Sand også kjent for sine utendørsprosjekter:  Antarktisekspedisjonene i 1993-1994 resulterte i utstillingen ”Trollslottet”. Leonardo-prosjektet (1996), der han etter tegninger av Leonardo da Vinci bygde en bro i nedskalert versjon i Ås og Sands store installasjon (1999) kalt Keplerstjernen ved Oslo lufthavn, Gardermoen.

 

 
            Aften på vestlandet                    Iskatedralen

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor