Utskriftsvennlig versjon

Rittun, Thorstein

Publisert: 05.10.2017er opprinnelig fra Skien, men i 1947-1950 flyttet Rittun fra Skien til Oslo og han kom inn på Kunstakademiet med Per Krogh som lærer. To år senere debuterte Rittun på Høstutstillingen, og har siden deltatt en rekke ganger. Sin første separatutstilling hadde han i fødebyen Skien i 1955. Han har laget en rekke keramiske utsmykninger og listen over separatutstillinger er meget lang: Bl.a. flere ganger i Kunstnerforbundet, Unge Kunstneres Samfund, Kunstnernes Hus, Galleri Norske Grafikere og Galleri Aktuell Kunst i Oslo, i Galleri Varden ved Moss og i Galleri 1814 på Eidsvoll.

 

 

Rittun, Thorstein

Thorstein Rittun har funnet sin plass i de tusen hjem og hjerter. En munter mann som maler muntre malerier. Frodig, vakkert, varmt, nært, lekent og sensuelt. Han har en stor allsidighet; han er både maler, keramiker, bokillustratør, silketrykker og tekstilkunstner.

Det hele startet som liten gutt i Skien, og siden har Rittun tegnet og skapt sin egen verden av livsglede som har fanget så mange smil, beundrere og veggplass. Ikke minst har det vokst frem en naiv og frodig stil. Man kjenner igjen en "Rittun" på lang avstand og de "Rittunske figurene".

 
                       Vår                  Eventyrfortelleren

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor