Amatruda, Marilyn

Amatruda, Marilyn

er født i London i 1947, oppvokst i Skottland, og har vært bosatt i Norge siden 1973. Hun bor i dag i Oslo. Hun er utdannet ved Dundee College of Art i Skottland i perioden 1967-72, ved Dundee College of Education 1972-73, og ved Statens Kunstakademi i Oslo i tidsrommet 1973-78. 

 

Askeland,  Unni

Askeland, Unni

Er født i 1962 i Bergen, men bor og arbeider i dag på Kløfta. Hun har sin utdannelse fra Oslo Tegne- og Maleskole (1982–1983), Kunstskolen i Kabelvåg (1983–1984), Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo (1984–1985), Vestlandets kunstakademi i Bergen (1985–1986) og Statens kunstakademi i Oslo (1987–1992).

 

Baann, Owe

Baann, Owe

er født i Porsgrunn i 1950. Flyttet til Oslo i 1963 og utdannet møbelsnekker og har lærerhøyskolen i forming på Blaker. De siste 13 årene har han drevet Rammemakeriet A/S i Son, et lite galleri og rammeverksted. Han tar mye bilder som han plotter ut på lerret eller bomullspapir.
Bamerni, Shaban

Bamerni, Shaban

er født i 1976 og han kommer opprinnelig fra Kurdistan. I dag bor han i Sarpsborg kommune. I perioden fra 1992 til 1997 var han student på en kunsthøyskole i Kurdistan. Han flyttet til Norge i 1999. Han maler hovedsakelig med akrylfarger og han har utviklet en teknikk som går ut på å benytte kniv istedenfor pensel.

 

 

Berntsen, Eva

Berntsen, Eva

er fra (1960) Lørenskog kommune. Hun har utdannelse fra Folkeuniversitetets Tegn og Maleskole (1994-1996). Eva benytter i hovedsak to fremgangsmåter for å fremstille sine uttrykk. Det ene er malerier malt på lerret med akrylmaling, og den andre er grafisk. Her blir maleriene digitalisert og bearbeidet til nye kunstverk.
Bjørnstad, Brita Scheid

Bjørnstad, Brita Scheid

nå bosatt på Nordstrand i Oslo.  Etter mange år som kommunikatør og markedsfører, er hun i dag kunstner på heltid med atelier på Ulven. Brita maler akrylbilder som ofte er kraftfulle og fargerike. Hun er opptatt av kontraster, og bildene hennes kan være til ettertanke for de forskjellige historiene og minnene hver og en av oss skaper i egne liv.
Borgen, Elisabeth

Borgen, Elisabeth

er født i New York 1932, bosatt i Bærum. Hun har cand. mag. med litteraturvitenskap, kristendom og verdensreligioner i fagkretsen – i tillegg til grunnfag jus og kunsthistoriestudier. Hun har vært elev av Joh. Fr. Michelet, Bjarne Engebret, Einar Granum, Liv Clementz og Peter Esdaile. Elisabeth Borgen har en frisk og festlig palett. Hennes glade bilder viser gjerne motiver med barn, kvinner, stilleben eller landskap.

 

 

Brofos, Terje        kunstnernavn Pushwagner

Brofos, Terje kunstnernavn Pushwagner

er født 2. mai 1940 i Oslo. Han er utdannet ved Statens håndverks- og industriskole (Oslo), Statens Kunstakademi (Oslo), Studier i London, Stockholm, New York City og Cité Internationale des Arts. Brofos er en av Norges viktigste samtidskunstnere og har oppnådd både nasjonale og internasjonal anerkjennelser.

 

Castellan, Ralph

Castellan, Ralph

 bor og arbeider i dag i Kongsberg. Han startet I voksen alder med å lage oljemalerier og presenterer disse gjennom sitt galleri – Galleri Dyrmyr, Kongsberg.

 

Cumming, Laila Toldnes

er født 1945 i Oslo (1945), oppvokst i Brasil og nå bosatt i Moss. Hun er medlem av Varna og Vestby quiltelag og Norsk Quilteforbund.
Hennes inspirasjonskilde er Kaffe Fasset, tekstilkunstner bosatt i London. Har hatt utstilling i Kunst og industrimuseet i Oslo , vandreutstilling for Victoria og Albert Museum i London  og ifjor i Hadeland glassverk bl.a. Laila er inspirert av hans fantastiske farger og stoffer og det er bakgrunnen til hennes forskjellige tepper.

Dragnes, Åse

Dragnes, Åse

har bolig og arbeidssted i både Oslo og Tana. Opprinnelig er hun fra Vadsø (1948). Hun har arbeidet som hhv fysioterapeut og psykolog inntil hun for 20 år siden valgte å satse for fullt på malerkunsten. Hun har sin kunstutdannelse fra Oslo Tegne- og Maleskole og Friakademiet i Oslo med Jan Cato Bøttger som lærer. Åse arbeider med oljemaling på lerret i små og store formater (opptil 150 x 150 cm).

 

 

Emmitt Tove Sundal

Emmitt Tove Sundal

er I dag (1949) bosatt på Nordre Frogn. Etter å ha vært bosatt mange år i England fikk hun interesse for keramikk. Hun flyttet tilbake til Norge og har siden 1985 arbeidet med keramikk – først som hobby og i de senere årene nærmest på heltid. Hennes arbeider er hovedsakelig i rakuteknikker, glasert raku, naken raku (uten glasur) raku dekorert med hestehår, primitiv brenning (bålbrann).
Fei, Hong

Fei, Hong

er født i Beijing i 1962, men bor nå i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthåndverkhøyskolen og Det sentrale kunsthåndverkakademi i Beijing. Hun har deltatt i flere nasjonale kunstutstillinger i Kina, og er i tillegg medlem av den kinesiske kunstforening. Hun flyttet til Norge i 1992, og har siden deltatt i en rekke kollektivutstillinger i Norge.
Foss, Diana

Foss, Diana

er 39 år, gift og hun har 3 sønner. Til daglig bor på Lierskogen og hvor hun også har atelier. Opprinnelig er hun fra Bærum. Hun er utdannet ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt. Hun både maler og tegner og hennes store ønske at folk skal bli glade av kunsten hennes, - og gjerne se seg selv, eller noen de er glad i, gjennom bildene. Hun har noen enkle figurer som har fulgt henne oppgjennom tiden, disse har vist seg å være svært populære. 

 

 

Finne, Ferdinand (1910 – 1999)

Finne, Ferdinand (1910 – 1999)

I London fikk Finne sin første profesjonelle undervisning i billedkunst av Oskar Kokoschka. Etter krigen var han elev ved Statens kunstakademi i Oslo der han ble undervist av Per Krohg og Jean Heiberg. Etter et opphold i Paris, hos Fernand Léger, hadde han sin kunstnerdebut i 1954. Ferdinand Finne hadde da flyttet til Sørlandet, der han først holdt til på Saltholmen fyr utenfor Lillesand. Der skrev han også boka Øya og huset. 
Kai Fjell  (1907 – 1989)

Kai Fjell (1907 – 1989)

var en norsk maler, scenograf og tegner. Fjell var elev ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1927 og ved Statens kunstakademi under Axel Revold i 1928–29. I 1929–31 arbeidet han som reklametegner. Han debuterte uten suksess ved en kollektivutstilling i Kunstforeningen i Oslo i 1932. Gjennombruddet kom med hans første separatutstilling i 1937 på Kunstnernes Hus i Oslo.

 

 

Helly-Hansen, Anne-Karen

Helly-Hansen, Anne-Karen

er født i 1953 og oppvokst i Moss, men bor nå i Son. Hun tok i 1974 forskole ved Århus Kunstakademi og deretter Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Anne-Karen er i høyeste grad en ”annerledes keramiker” i den forstand at hun i tillegg til tradisjonelle keramiske uttrykk jobber mye med keramisk skulptur. 

 

 

 

Holland, Torun

Holland, Torun

er født i Larvik 1937, bosatt på Tjøme. Hun er utdannet ved kunstskolen i Trondheim 1966/68.  Senere var hun elev av grafiker Gunnar Romberg og maleren Pelle Tommesen. Hun var også elev ved Asker og Bærum Malerskole, grafikklinjen med lærer Arne Malmedal.  Har undervist i maling og tegning i 9 år ved AOF og Friundervisningen.

 

 

Jonassen, Keim

Jonassen, Keim

tok utdannelse ved SHKS, keramikklinjen, 4 år med diplomeksamen i 1979. Han etablerte eget verksted i Ås i 1979. Hovedsakelig arbeider han med teksturer preget i leire, satt i kontrast til sorte, blanke flater. Noen arbeider er støpt med applikasjoner. Arbeidene som vises er laget i steingods, brent ved 1260 grader, i en elektrisk ovn.
Karlsen, Yvonne Jeanette

Karlsen, Yvonne Jeanette

er født i 1966 og oppvokst i Fredrikstad. Hun bor i hjembyen, der hun også har et atelier. Sin utdannelse har hun fra Glemmen videregående skole, reklame og estetiske fag. Hun var elev av Eser Afacan i 3 år. Med sitt vare og sanselige uttrykk, og en fascinasjon for menneskekroppen, er hun en moderne kunstner som gjenskaper de klassiske uttrykksformer. Kunsten hennes består i hovedsak av oljemalerier og litografier.

 

 

Kihle, Harald (1905 – 1997)

Kihle, Harald (1905 – 1997)

var en norsk grafiker og maler. Som ung gikk han i malerlære i Horten, i 1925 hadde han aftenundervisning ved Ola Abrahamssons malerskole i Oslo. Han var elev under Eivind Nielsen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1926–1929, med korreksjon av Henrik Sørensen 1927–1929. Fra 1932 til 1933 var han elev ved Statens kunstakademi under Axel Revold og Per Krohg. I 1938 hadde han opphold hos Marcel Gromaire i Paris.

 

Knutsen, Unni

Knutsen, Unni

er født i 1952 og bor i Drøbak. Hun har sin faglige bakgrunn fra Bergen Kunsthåndverkskole, tekstillinjen, fra Finsruds Tegne- og maleskole samt Mosebekkskolen. Unni har hatt separatutstillinger på blant annet Solli Brug og Galleri Havstad, samt deltatt på mange kollektive utstillinger.

Kojan, Torill S

har vært aktiv kunstner siden 1990. Hun har hatt 40 separatutstillinger både i Norge og i utlandet, samt deltatt på mer enn 30 kollektivutstillinger. Toril Kojan er både tegner, maler, fotograf og grafiker. Kojans kunstneriske utdannelse inkluderer 4 års kveldsstudier ved levende Verksted (Nydalen Kunstskole), en rekke kurs med kjente kunstnere, grafikkstudier ved Holbæk Kunsthøjskole i Danmark samt flere studiereiser i utlandet. Toril S. Kojan er dipl. kunstterapeut fra Institutt for kunstterapi i Danmark.

 

Kolbjørnsgård  Odd Trygve

Kolbjørnsgård Odd Trygve

er født 1961 i Ål, men bor nå på Snarøya. Han arbeider deltid i helsevesenet for å få tid til sin kunstneriske utfoldelse. Han har deltatt på flere kurs hos ulike malere. Odd Trygve Kolbjørnsgård maler akvareller og akryl, både naturalistisk og abstrakt. Mange av motivene er hentet fra fjellheimen. Han synes akvarellfargene passer godt for å gjengi lys og stemninger, og han vil gjerne at bildene skal formidle "noe  av roen og freden en opplever i naturen".
Kongevold. Marianne

Kongevold. Marianne

er født i 1981 i Ytre Enebakk, hvor hun nå også bor. Hun har sin utdannelse fra Umeå kunstskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Marianne feirer de små øyeblikk og hverdagens magi. I Mariannes verden er alltid mennesket i fokus. Hun maler figurativt, men hennes motiver befinner seg ofte i abstrakte miljøer. Dette overlater deler av historiefortellingen til betrakteren. Hun jobber primært med maleri og litografi, men utforsker også det tredimensjonale gjennom installasjoner laget av perforerte egg, i stor og liten skala.

 

Langaas, Eva (1940 – 2016)

Langaas, Eva (1940 – 2016)

var en kunstner med internasjonal appell og med grafikk som kjennetegnes av sensuelle former i frodig fargespill. Langaas var opprinnelig utdannet tekstilkunstner, men mange år med tungt fysisk arbeid innen tekstilfaget bidro til at hun begynte å arbeide med grafikk og malerier. Hennes litografier bærer likevel spor av en tekstilkunstner.

 

 

Lederer, Georg

Lederer, Georg

er født i Drøbak i 1952. Han har sin utdannelse fra Einar Granum Kunstfagskole, Asker Maleskole, v/ Herman Bendiksen og Baard Brodersen og Schönfeld-skolen samt studier i Louvre og Musee D`Orsey. Georg Lederer karakteriserer det meste av sin kunst som essens-realisme, slik det kommer til utrykk i portretter av frukt og grønnsaker. Georg Lederer har hatt mange separatutstillinger i både inn- og utland i perioden 1992 – 2017.
Liljeroth, Hanne

Liljeroth, Hanne

er født og oppvokst i Bærum utenfor Oslo men bor nå på Bjørkelangen. Hun har alltid drevet med maling og drømte i unge år om å bli en kunstner på heltid. Hun hadde sin første utstilling i en alder av 24, men etter dette ble det i mange år liten aktivitet på den kunstneriske fronten. Det ble heller utdannelse, jobb og barn.  I 2011 tok hun malingen opp igjen og da hun i 2013 ble oppfordret til å vise sine arbeider til et galleri var karusellen igang.

 

Lunder, Hanne

Lunder, Hanne

er født i 1956 og er nå bosatt i Son. Av utdannelse har hun Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo 1975-1979 med Keramikk Diplom. Hun har senere mottatt flere stipend og støtte til videre studier og atelieropphold, samt Prosjektstøtte UD 2002, og støtte fra DU til utstilling i Guatemala 2010. Hanne Lunder er lærer ved Vestby Kulturskole i keramikk, og hun ga ut boken  Mitt Guatemala, fargenes og kontrastenes land  på KOM Forlag i 2009.

 

 

Pettersen, Anne Kristin

Pettersen, Anne Kristin

er fra Ski og hun er utdannet innen reklame, husflid, kunstmaling og tegning. Hun har bl.a. 2 1/2 år på Nordstrand Tegne og Maleskole. Anne Kristin har drevet kunstfagbutikk i Ski i 30 år og driver nå Hølen kunst- og bokcafe sammen med sin mann. Der holder hun også kunstmalingskurs.

Anne Kristin maler med akryl og akvarell og bruker mange forskjellige teknikker Av utstillinger kan nevnes at hun har deltatt på fellesutstillinger i Nordstrandhuset, Ski Kunstforening, Kolbotn stasjon og Ås stasjon m.m. Hun var også med på Vestby Lions kunstutstilling i 2015 og 2016.

 

Rittun, Thorstein

Rittun, Thorstein

er opprinnelig fra Skien, men i 1947-1950 flyttet Rittun fra Skien til Oslo og han kom inn på Kunstakademiet med Per Krogh som lærer. To år senere debuterte Rittun på Høstutstillingen, og har siden deltatt en rekke ganger. Sin første separatutstilling hadde han i fødebyen Skien i 1955. Han har laget en rekke keramiske utsmykninger og listen over separatutstillinger er meget lang: Bl.a. flere ganger i Kunstnerforbundet, Unge Kunstneres Samfund, Kunstnernes Hus, Galleri Norske Grafikere og Galleri Aktuell Kunst i Oslo, i Galleri Varden ved Moss og i Galleri 1814 på Eidsvoll.

 

 

Ruud, Fred A

Ruud, Fred A

er  født i Oslo og har hatt en rekke utstillinger der. Han flyttet til Østfold i 2011. Ruud er utdannet art director og grafisk designer. For tiden arbeider han med akvareller og pennetegninger, med blant annet motiver fra Østfold og Follo.

Han lar seg inspirere av steder, bygninger og landskapssituasjoner. Hans bilder lar seg lett fortolke og beskrive. Han er opptatt av teknikker som penn, pensel og farger, og han er fascinert av kontrasten mellom fargene i naturen, dyr og mennesker.

Sand, Vebjørn

Sand, Vebjørn

er født i 1966 i Bærum. Han har sin utdannelse fra Statens kunstakademi i Oslo, Kunstakademiet i Praha og The Art Students League of New York. Han har vært elev av malerne Walther Aas, Rolf Schønfeldt, Ronald Sherr, Peter Cox og Michael Burban.

Vebjørn Sand (f. 1966) er en av våre mest folkekjære kunstnere og fremste figurative malere. Han bor og jobber i New York, hvor han åpnet Gallery Sand sammen med sin bror Aune Sand og Marianne Aulie.

 

 

Sand, Øivind

Sand, Øivind

er født 1935 i Fredrikstad og bosatt på Vesterøy på Hvaler. Han er selvlært som kunstner, men har bygget seg opp som en anerkjent maler og grafiker med stor produksjon. Øivind har tegnet og malt siden han var guttunge. Han lærte av sin far som var en dyktig tegner, og han lærte senere opp sin sønn - Vebjørn. Uten en formell utdannelse har hans største læremesteren vært selve livet. Hans mange roturer gjennom skjærgården på Hvaler med penselen har etterlatt seg spor i valg av motiver og stemninger. Med et dristig formspråk og en sterk koloritt lar Øivind skjærgården stige opp av bølgene .

 

Samuelsberg, Ragnhild Irene

bor i dag i Drøbak. Hun har sin utdannelse fra Nydalen kunstskole i 2008 og har gått i lære hos flere kunstnere. Hun har tegnet og malt store deler av livet. Ragnhild Samuelsberg liker å utfordre lerretet og utforske farger, penselstrøk og ulike medier. Hun maler både figurativt og nonfigurativt med akryl og olje. Hun har deltatt på separatutstilling på Bornholm, Galleri Vanntårnet, Avistegnernes hus og medlemsutstillinger i Son og Drøbak og sommerutstilling på Oscarsborg med gruppen Magentas.
Samuelsen, Ivar Papadopoulos

Samuelsen, Ivar Papadopoulos

er født 1950 og er i dag bosatt i Vestby. Han har arbeidet størsteparten av sitt liv som illustratør og grafisk formgiver med utstillinger som bigeskjeft. Fra 2012 har han arbeidet som billedkunstner på heltid. Han arbeider med flere teknikker, både på lerret og papir. Ofte blander han flere teknikker i samme verk. Han har holdt mange separatutstillinger og mottatt flere stipender.
Sawe, Abel

Sawe, Abel

er glassblåser født i 1958 i Eldoret, Kenya. Han eier og driver Glasshytta i Gamle Fredrikstad fra 1987, først som medeier dernest som eier fra 2008. Han har sin glassutdanning fra 1977-1978, deretter var han assistent og praktikant  ved finsk glasshytte i Kenya samt praktikant hos Dreutler og Zirnzak i Studioglasshytta Åhus, Sverige og glasskole i Orrefors, Sverige. Abel har hatt studieopphold i Sarspoteries, Frankrike, i Seattle, USA.

 

Sparre, Victor (1919-2008)

Sparre, Victor (1919-2008)

har vært et navn i kunsten i 50 år. En Sparre kan man gjenkjenne på lang avstand, gjennom de stadig tilbakevendende temaer han aldri blir ferdig med. Mennesket og skribenten Sparre har vært opptatt av alt annet enn kunst. Han har vært misjonær i Moralsk Opprustning, og har i nordisk og europeisk sammenheng vært et grunnfjell i arbeidet for menneskerettigheter i datidens Sovjet og de østeuropeiske land.

 


Strøberg, Eva

Strøberg, Eva

er født 1969, og bor i Vestby. Hun er utdannet sivilingeniør fra Sverige. Selvlært uten formell kunstutdanning, men med stor kjærlighet til våre fjærkledde venner. Hun arbeider med akvarell og keramikk (steingods). Av og til finner noen fugler veien ut av sølv, tovet ull, pels og andre naturmaterialer. Modellene finnes hjemme; til sammen sytten høner og haner sprader rundt i hage og stue. Alle har navn fra politikken; hanen Jens med damene Erna, Valgerd, Per Kristian, Kristin, Karita, Hill Marta, Siv, Åslaug med flere. 
Sunde, Nina

Sunde, Nina

er 38 år og bosatt i Lierskogen. Hun har malt siden 2002, og hun lager i hovedsak abstrakte eller halvabstrakte bilder - gjerne i store format. Nina har atelier på Lierskogen, og tar gjerne imot besøk. (Avtal tid på forhånd) . Av utdannelsen kan nevnes: Dyptrykk trinn I og II fra Norske Grafikeres Verksted, og fotopolymèr samme sted, Norske Grafikeres Verksted. Nina Sunde har hatt flere separatutstillinger og hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger. Hun er også innkjøpt av flere offentlige og private samlinger.

 

 

 

 

Sørensen, Tove Marie Hunt

Sørensen, Tove Marie Hunt

er 56 år og bosatt i Son. Hun har gjennomført videregående opplæring innen studieretningene tegning, form og farge, tre og metall og tekstilforming. Hun har gjennomført ulike kurs og studier i både inn- og utland og hun har også vært kursholder ved flere kurs. Tove har arbeidet som aktivitør, i butikk og som tegner og dekoratør. Høsten 2016 hadde hun en maleriutstilling i Son Rammemakeri. Hun har også hatt ulike utsmykningsoppgaver. Tove Marie Hunt Sørensen er medlem av Son maleklubb.
Thome, Erik

Thome, Erik

er født 1947 og bor og arbeider i Son. Han er utdannet ved Statens Håndverk-  og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Han har deltatt på Høstutstillingen og en rekke andre kollektivutstillinger og har hatt mange separatutstillinger både i Norge og utlandet. Thome er representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Nasjonalmuseet for kunst, Norsk Kulturråd og en rekke kommunale og private kunstsamlinger. (foto : Torgeir Snilsberg 2009).

 

 

Tornholm, Benita

Tornholm, Benita

er født i San Francisco i 1960, men bor i dag i Asker. Hun er en prisbelønnet tekstilkunstner, som har deltatt på mange utstillinger i Norge, Danmark og Tyskland. Benita Tornholm  har vært "Årets kunstner" på Tveita Lions, Årvoll Lions, Blakstad Lions og Ås Lions, og hun var hovedutstiller i Lillesand Rådhus i 2013. Benita syr sine bilder med symaskin, motivene er ofte naivistiske og glade.

Torp, Karin

er født og oppvokst i Sarpsborg, men bor i dag i Skjeberg. Hun er utdannet modist, men begynte tidlig å interessere seg for tegning og maling. Etter grunnleggende opplæring hos Bjørn Smith-Hald, har hun utviklet seg videre gjennom div. kurs og selvstudium. Hun arbeider i olje, akvarell og akryl. Inspirasjon og motiver hentes først og fremst i nærmiljøet, men også på ferieturer i inn- og utland. Karin Torp har vist sine arbeider på utstillinger både i og utenfor Østfold fylke. 

 

Tvedt, Evy Helen

Tvedt, Evy Helen

er født i 1948 og bor på Fagerstrand. Hun har gjennomført flere kunstkurs, samt gått på  Finnsruds malerskole. Evy Helen har produsert objekter til 5 hobbybøker av Tone Joner og har tidligere vært bioingeniør i Oslo Kommune. Hun arbeider med akvareller og lager også cernitfigurer av cernitleire på rekved, de fleste med maritime motiver. Hun har hatt utstillinger på Nesoddhuset Galleri i mer enn 20 år samt deltatt ved mange andre utstillinger. Hennes arbeider er innkjøpt av såvel offentlige som av private bedrifter og institusjoner. Evy tilhører et kunstnerfellesskap på Nesodden.

 

 

 

 

 

 

Valkama, Teppo

Valkama, Teppo

født i Finland, bor nå i Son og arbeider med maleri og foto. Han er utdannet som adjunkt ved Universitetet i Oulu (Uleåborg) med bla pedagogikk og spesialfagene kunst/forming og matematikk. Han har utdannelse i foto fra Sogn videregående skole, Oslo. Mange reiser til India har påvirket Teppos syn på livet og uttrykket i hans bilder. Helt siden han var barn har han vært tiltrukket og fasinert av gamle bygninger og steder med tydelig tegn av et langt liv. Teppo har hatt flere separatutstillinger i Son og i Galleri Henrik Gerner m.fl. Han har også deltatt på flere kollektivutstillinger og er innkjøpt av Vestby kommune.

 

Vedvik, Lillian

Vedvik, Lillian

er keramiker og skulptør, bosatt i Fredrikstad. Bak murene og vollene i Gamlebyen i Fredrikstad ligger det et spennende kunstnersenter kalt Bastion 5. I det gamle slaveriet, provianthuset, bakeribygningen og offisersvakten har ni kunstnere tatt hus og dannet et kunstnerfellesskap. Bak store blå dører i det særpregede lokalet kalt Slaveriet møter du Lillians spennende skulpturer. Lillians keramiske uttrykk spenner vidt. Hun arbeider i steingodsleire, og bruker ofte oksyder til innfarging. De store fatene og skulpturene blir brent ved 1260 grader.
Wang, Kari

Wang, Kari

er født i Tønsberg I 1956 og er i dag bosatt på Kolbotn. Hun er utdannet ved Oslo School of Arts, Communication and Technology, Nordstrand Kunstskole og Nydalen Kunstskole. Hun har hatt eget atelier fra 2010 og hun har deltatt på flere utstillinger I Norge, i 2016 også I utlandet. Kari Wang maler figurativt I akryl med fargerik pensel.

 

Widerberg, Frans  (1934 – 2017)

Widerberg, Frans (1934 – 2017)

Det startet med bokdesign ved Statens håndverk - og kunstindustriskole i 1953 for Widerberg. Deretter til Goldsmith's College School of Art, Bergen Kunsthåndverksskole, som hospitant under Povl Christensen og til University of London i 1955. I 1957 startet Widerberg tre år ved Akademiet under Alexander Schultz. Frans Widerberg regnes som en av Norges fremste kunstnere. Energisk, ekstatisk, vital, ekspressiv. Det var slik de fleste kjente Frans Widerberg. 

 

 

 

 

Widerberg, ”Nico” Nicolaus

Widerberg, ”Nico” Nicolaus

Er født i 1960 i Oslo og er sønn av Frans Widerberg. Han er norsk billedkunstner, fortrinnsvis billedhugger og maler. Han har sin utdannelse innen tegning  innen tegning, grafikk og skulptur ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og han studerte skulptur under Boge Berg ved Statens Kunstakademi. Han har også et stipendopphold ved Citè des Artes i Paris bak seg. Etter debututstillingen på Galleri Albin Upp i Oslo i 1984 har han hatt nærmere 30 separatutstillinger i prestisjetunge gallerier både her til lands og i utlandet. I tillegg kommer deltakelse på et 40-talls kollektivutstillinger i inn- og utland.

 

 

Wilhelmsen, Janne Lykke

Wilhelmsen, Janne Lykke

er født i 1969 og har arbeidet som kunstner/keramiker siden 1993. Hun har gått på kunst- og håndverkslinja ved Hardanger folkehøyskole med fordypning i keramikk 89/90. Deretter var hun i lære hos keramiker Kirsten Settli og hos kunstner Karl Hj. Johnsen. I 1993 fikk hun stipend fra Østfold fylkeskommune og startet da opp som keramiker på heltid. Hun har verksted og atelier på idylliske Carlberg gaard i Rygge. Janne arbeider i hovedsak med steingodsleire og lager skulpturer og veggfat/bilder. I den senere tiden har hun gått mer over fra å bare arbeide med keramikk til også å jobbe med maleri/ billedbehandling.
Wilhelmsen, Lars Birger

Wilhelmsen, Lars Birger

Lars Birger Wilhelmsen driver Galleri W sammen med sin kone Janne Lykke Wilhelmsen på Carlberg gaard i Rygge

Woldheim, Torill

er født i Halden i 1953. Hun maler i en utpreget romantisk stil med godt samstemte fargetoner og lysfylte naturstemninger. Hun har høstet mange lovord for sine akvareller og malerier, og hun har lagt for dagen et stort talent for bildende kunst. Torill Woldheim er representert i Guinness  rekordbok med Norges minste maleri (1,62 x 2 cm)! Hun debuterte i Galleri Borg i 1980 og har siden deltatt på en rekke kollektivutstillinger rundt om i landet, hovedsakelig i Østlandsområdet, men også på Vestlandet - samt i London og Strømstad. 

 

 

Øynes, Nina

Øynes, Nina

Bor i Asker og har sin utdannelse fra Nydalen Kunstskole, samt flere kurs med hovedvekt på akvarell. Hun liker å male i store format, på ru ark med store pensler. Stilen er gjerne ganske røff og med sterke farger, men sjelden med mer enn tre farger. Nina Øynes har deltatt på flere utstillinger, både fellesutstilinger og separatutstillinger. Hun er senere i år aktuell med separatutstilling på Holmen Senter Galleri.

Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor