Utskriftsvennlig versjon

Sparre, Victor (1919-2008)

Publisert: 02.10.2017 Saken oppdatert: 05.10.2017har vært et navn i kunsten i 50 år. En Sparre kan man gjenkjenne på lang avstand, gjennom de stadig tilbakevendende temaer han aldri blir ferdig med. Mennesket og skribenten Sparre har vært opptatt av alt annet enn kunst. Han har vært misjonær i Moralsk Opprustning, og har i nordisk og europeisk sammenheng vært et grunnfjell i arbeidet for menneskerettigheter i datidens Sovjet og de østeuropeiske land.

 


Sparre, Victor (1919-2008)

"Sparre er lykkelig som kristen, men hans kunstneriske verden er ulykkelig og moderne", skrev Tore Subberud til Sparres utstilling Femti år for kunsten. 

Victor Sparre ble født på Lysaker utenfor Oslo i 1919. Han studerte ved SHKS under August Eiebakke, Carl von Hanno, Per Krohg og Torbjørn Lie Jørgensen i 1936-37. Han studerte også ved det illegale akademi 1941-42 under Axel Revold. Høsten 1945, 26 år gammel, debuterte han med to separate utstillinger i Kunstnerforbundet og i Bergen Kunstforening. Aviskritikken fra Friheten til Morgenbladet var stort sett meget positiv, og kunstanmelderne bemerket den spesielle uttrykkskraften.

.
www.fineart.no/kunstner/victor-sparre

   
                   Treplanteren         Byen ved elven (håndkolorert)              Paradiset i byen (litografi)

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor