Utskriftsvennlig versjon

Widerberg, ”Nico” Nicolaus

Publisert: 04.10.2017 Saken oppdatert: 05.10.2017Er født i 1960 i Oslo og er sønn av Frans Widerberg. Han er norsk billedkunstner, fortrinnsvis billedhugger og maler. Han har sin utdannelse innen tegning  innen tegning, grafikk og skulptur ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og han studerte skulptur under Boge Berg ved Statens Kunstakademi. Han har også et stipendopphold ved Citè des Artes i Paris bak seg. Etter debututstillingen på Galleri Albin Upp i Oslo i 1984 har han hatt nærmere 30 separatutstillinger i prestisjetunge gallerier både her til lands og i utlandet. I tillegg kommer deltakelse på et 40-talls kollektivutstillinger i inn- og utland.

 

 

Widerberg, ”Nico” Nicolaus

Som elev ved Steinerskolen stiftet Widerberg bekjentskap med statuer av faraoene i det gamle Egypt, og fattet interesse for skulptur. Som en naturlig konsekvens av dette vendte interessen seg senere mot de arkaiske kourosskulpturene. Kouros er et gresk ord som betyr "ung mann", og begrepet ble brukt om en type statuer av nakne, unge menn i naturlig størrelse.

Gjennom sine utsmykninger for offentlige og private oppdragsgivere har Widerberg vært med på å sette sitt preg på arbeidsplasser, parker og andre offentlige rom, og dermed vår kollektive bevissthet. Blant hans mest kjente og profilerte utsmykninger er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykningene for Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass, Statoil og Aker Maritime ASA, samt monumenter til Aker Brygge og Asker sentrum. Widerberg har også arbeidet med glass. De senere årene har han laget en rekke skulpturer i glass.

Etter terrorangrepene i Norge 22. juli 2011 ble Widerbergs minnesmerke over de omkomne reist 53 steder i Norge. 

 

 

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Send inn ditt bilde her!

Pass på å fylle ut alle feltene riktig. Husk også på å legge ved en tittel og beskrivelse til bildet du sender inn. 
NB! Vær så snill å lag et skikkelig navn på bildene dine. La helst bildets filnavn bestå av tittel og ditt navn, eks: solnedgang-Trond Larsen.jpg. Da er de så veldig mye lettere å holde orden på.
 

Fornavn Dette feltet er påkrevet
Postnr
Etternavn Dette feltet er påkrevet
Sted
Alder Dette feltet er påkrevet
Mobiltelefon Dette feltet er påkrevet
Adresse
E-post Dette feltet er påkrevet
Navn på bildet Dette feltet er påkrevet
Beskrivelse Dette feltet er påkrevet
Hvor er bildet tatt? Dette feltet er påkrevet
Bilde Dette feltet er påkrevet
Kategori


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenfor